ИТН няма да подкрепи кабинет с третия мандат: Застава зад кандидатурата на Радев

Партиите не стигнали до консенсус как да бъдат постигнати

14.08.2021 | 18:32 Редактор: Юлия Христова

"Има такъв народ" няма да подкрепят кабинета, предложен от която и да е партия с третия мандат, връчен от президента Радев. Партията на Слави Трифонов обаче ще призове избирателите си да застанат зад кандидатурата на президента Радев на предстоящите президентски избори. Това обяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в интервю по Българското национално радио. 

Според Слави Трифонов целите на ИТН, ДБ и ИБГНИ се припокривали. Партиите обаче не стигнали до консенсус как да бъдат постигнати. 

"Изведнъж започнаха да изразяват претенции, които са неадекватни. Неприемливи. Г-н Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството. При една среща, която се реализира 2 дни, след като ние обявихме на 12 юли първия кабинет, той започна да обвинява и да съзира дългата ръка на ДПС", каза лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Така от естествени партньори, така наречените партии на протеста се превръщат във врагове. Заради неразбирателството се разпаднала и възможността за правителство с мандата на ИТН. Засега няма шансове партията на Трифонов да подкрепи трети мандат. Математически обаче е възможно останалите партии, включително и ГЕРБ, да съставят временно правителство с предизвестен живот до следващата пролет, твърди лидерът на ИТН.  

"Аз и Исус Христос да бях предложил, заедно с 12-те апостоли като кабинет, пак щеше да има - Исус Христос няма висше образование, той няма опит, най-вероятно баща му е дърводелец, иска да изгони търговците от храма, значи е против бизнеса, всякакви неща можем да му намерим като недостатъци", заяви още той.

А с ябълката на раздора в отношенията между протестните партии - Петър Илиев, Слави Трифонов се запознал случайно. 

"Попаднах случайно по телефона на Петър Илиев, така се запознах с него. Никой не ми го е препоръчал. Аз се обадих случайно по телефона от Юридическия факултет, конституционно право. Той направи ужасно много за референдума", допълни Трифонов. 

Шоуменът не отрече и информацията, че е убеждавал Мая Манолова да не се кандидатира за кмет на столицата. 

"Ако е имало такъв разговор, то той е бил на такива лични взаимоотношения встрани от публичното пространство, встрани от отговорността на политическите решения. Това е било просто разговор - личен", допълни той.

Трифонов не пропусна да повтори, че ще подкрепи Румен Радев в битката за президентството. А днес дори го нарече цитирам „наш кандидат“.

В свой пост във Facebook лидерът на Има такъв народ определи като потресаващи кадрите от полицейското насилие над протестиращи от юли месец миналата година. В публикацията той заявява, че отговорността за това е на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. „С белезници на ръцете и напълно беззащитни, тези български деца, отстояващи върховенството на закона и правото в собствената си държава, са бити зверски, унижавани и захвърляни като животни от хората, които би трябвало да олицетворяват върховенството на закона и правото. Изроди срещу Цвети. Изроди срещу децата, които си искат държавата“, пише Трифонов.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Петър
преди 2 години
Има, но се изисква обединение и отговорност. ИТН предложиха нещо подобно ама...нали. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
boko
преди 2 години
ехо!!!всичките сте едни същи!!!! нема такъв народ нема онкъв Вички сме едно незгодно племе .ВИЖТЕ другите който са направили живота на хората да е хубав ОГЛДАЙТЕ СЕ всеки иска да командва но то не останаха такива за командване /мислете с тиквите си не с о-аяси работа ИЛИ излиза какъв народ *** народ ВСЕКИ ГЛЕДА ДРУГИЯТ!!! НЕМА ОПРАВИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар