Президентът Радев: Служебното правителство доказа, че е възможно единомислие

Очаквам парламентарно представените партии да постъпят отговорно към актуализацията на бюджета

13.08.2021 | 18:00 Редактор: Десислава Атанасова
Президентът Радев: Служебното правителство доказа, че е възможно единомислие

Служебното правителство доказа, че е възможно единомислие на политици от различни политически хоризонти и партиите могат да следват този модел, заяви държавният глава Румен Радев в Елхово.

"Има важни и тревожни въпроси, които изискват актуализация на бюджета и очаквам парламентарно представените партии да постъпят отговорно. Искам да видя ясен ангажимент на българския парламент. От това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос в държавата", подчерта президентът. 

По думите му актуализацията на бюджета е необходима, защото хората не бива да бъдат оставени в наближаваща пандемична криза без подкрепа, от каквато ще имат нужда. Същото се касае и за бизнеса, както и в здравеопазването, спешната помощ и медиците на първа линия.

"Служебното правителство доказа, че е възможно единомислие на политици от различни политически хоризонти. За съжаление не виждам готовност от партиите да следват този успешен модел", отбеляза президентът.

Според него е крайно време партиите да осъзнаят своята отговорност, да оставят настрана своите идеологически предубеждения и да намерят верния и цивилизован тон един към друг, за да постигнат съгласие и единодействие.

"Служебното правителство не е излъчено от партия, а с указ на президента и няма как да остане в наследство на партиите“", каза още президентът и отново призова парламентарно представените партии към диалог.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК