Бойко Рашков на депутатско питане: Не намерихме дипломата на главния прокурор

От ВСС казали на Рашков да провери дипломата, качена на сайта на Съвета

13.08.2021 | 16:00 Редактор: Елеонора Танева

Не намерихме дипломата на главния прокурор Иван Гешев в Академията на МВР. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков по време на парламентарен контрол в отговор на въпрос от народния представител Николай Хаджигенов. Рашков обясни, че е била извършена проверка от служители на МВР и след като дипломата не е била открита, той е поискал от Висшия съдебен съвет възможност да бъде проверено неговото лично дело в Съвета, но е бил получен отказ.

Вътрешният министър е информиран, че копие на дипломата е качено на сайта на ВСС.

"Ние не можахме да видим дипломата. Бих могъл да ви отговоря на този въпрос, ако ни беше отговорено на нас, както и на други въпроси. Във ВСС има заличени данни, ние не можем да направим точна проверка, от която да сме сигурни в това, което вършим. Дипломата не я намерихме никъде, затова аз поисках от ВСС да проверим в негово лично кадрово дело, но ни беше отказано", обясни пред депутатите Бойко Рашков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
рестарт
преди 2 години
Мафия! Всичко е подчинено на ОПГ на партиите от статуквото! Велико Народно Събрание и Президентска Република! Сигнализирай за неуместен коментар