Рашков за новия главен секретар на МВР: Има необходимия ценз и не е от калинките

"Трябва ни човек, който няма да допусне служби на МВР да са обслужващ персонал на прокуратурата", каза той

09.08.2021 | 11:20 Редактор: Десислава Атанасова

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков представи новия главен секретар на МВР. Петър Тодоров беше предложен от служебното правителство в сряда и в последствие – назначен на поста с указ на президента Румен Радев.

"Спряхме се на Петър Тодоров, който в момента ръководи Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той е служител с дългогодишен стаж и опит, има над тридесетгодишен стаж. Има необходимия образователен ценз и не е от калинките. Очакванията ни са големи и съм убеден, че господин Тодоров ще изпълни с чест своята задача, стриктно спазвайки закона, без да слугува на политически партии и без да стои до главния прокурор, когато прави изявление пред медиите, като дете, което е сгрешило и някой му е дръпнал ухото", добави вицепремиерът.

Рашков изтъкна, че длъжността на главния секретар е особено важна, затова са провели внимателен подбор. По думите на Рашков главният секретар не трябва да наблюдава безучастно извършените множество нарушения на закона при използване и прилагане на СРС-та.

Самият Тодоров очерта като основни свои приоритети борбата с горските пожари и овладяването на мигрантския натиск. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Ще го преценяваме тепърва Сигнализирай за неуместен коментар