Първи реакции на партиите след оттеглянето на проектокабинета на ИТН

"Единствената представа в главите на ИТН е как да управляват държава с частния модел - техният модел", посочи Николай Хаджигенов

10.08.2021 | 19:08 Редактор: Жаклина Иванова

След като Слави Трифонов съобщи, че оттегля проектокабинета, последваха реакции от "Изправи се БГ! Ние идваме!" и от БСП.

"Единствената представа в главите на ИТН е как да управляват държава с частния модел - техният модел. Миналата седмица ги определих като политическа детска градина, сбъркал съм жестоко - те не са готови дори за яслите. Президентът внесе указ с мандат в деловодството на Народното събрание. Топката е в Народното събрание независимо от желанието на Слави Трифонов да скъса сценария и да хвърли шоуто някъде другаде", посочи заместник-председателят на ПГ на ИБГНИ Николай Хаджигенов.

"Ясно е, че голямата политическа интрига ще бъде - ще се реализира ли третият мандат. За мен това е много важен въпрос, защото политическите сили, които твърдяха, че искат промяна, трябва да седнат на една маса и да се разберат за няколко важни неща. Най-важното е да поставят интересите на избирателите на първо място. От 4 април сме в ситуация, в която се занимаваме с парламентарни сметки, политическа аритметика - това не решава проблемите, които висят пред България. Важно е да направим опит третият мандат да бъде реализиран. Ако не - стигаме до нови избори", коментира депутатът от ПГ на БСП Александър Симов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК