ИБГНИ: Единодушно решихме да гласуваме против кабинета на "Има такъв народ"

Не получихме гаранция, че такъв кабинет няма да е сянката на ГЕРБ и ДПС, заяви Мая Манолова

09.08.2021 | 16:28 Редактор: Здравко Черкезов
ИБГНИ: Единодушно решихме да гласуваме против кабинета на

"Изправи се БГ! Ние идваме!" ще гласува против предложения от "Има такъв народ" кабинет.Решението ни е единодушно, заяви председателят на партията Мая Манолова на пресконференция.

От ИБГНИ дадоха да се разбере, че не одобряват кандидатурата на Петър Илиев, но заявиха, че става дума за механизма, по който е изградено правителството, който бил "дълбоко грешен".

"Не получихме гаранция, че такъв кабинет няма да е сянката на ГЕРБ и ДПС", каза още Манолова.

По-рано днес парламентарната група на партията се събра, за да реши дали да подкрепи или не проектокабинета.

"Поели сме ясен ангажимент към българските граждани, към хората на площадите, да подкрепим правителство на промяната. Такова, което да демонтира едноличния модел, което да се справи с корупцията, което да извърши смели реформи", подчерта Манолова, цитирана от dnes.bg.

От ИБГНИ отговориха задочно на думите на Трифонов по-рано, че нямат общо със статуквото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Електра
преди 2 години
Чудя се на акъла на Славчо, защо му е тази власт, след като Импексовите комуняци не му дават, да си избере дори и министрите, докато Каунското служебно правителство, вече уреди децата си на тлъсти държавни ясли, като Премиера Янев например. Слави, ми то на тебе оставиха, само да назначиш чистачките в министерствата бе тъпанарино, всичко е вече заето от червени сталиниски Каунски Радевски калинки. Сега и тебе Кауна Радеф иска да те иджагърта, понеже си го пожела... Сигнализирай за неуместен коментар