Мария Капон: Няма да подкрепим ИТН. Предателство ли е, че не харесваме Петър Илиев?

Не се страхуваме от нападките на ИТН, добави Капон

09.08.2021 | 14:00 Редактор: Елеонора Танева
Мария Капон: Няма да подкрепим ИТН. Предателство ли е, че не харесваме Петър Илиев?

Решаващ ден за кабинета "Николов". "Демократична България", "Изправи се, БГ! Ние идваме!" и БСП обсъждат дали да дадат подкрепа на правителството на "Има такъв народ".

Вече стана ясно, че депутатите на Мария Капон от "Единната народна партия" няма да подкрепят проектокабинета на Слави Трифонов.

"В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията "Изправи се, БГ! Ние идваме!", съобщават от формацията.

А самата Мария Капон реагира остро на публикацията на Слави Трифонов, в която той определи като "предателство", ако проектокабинетът не получи подкрепа.

"Предателство ли нарича Слави Трифонов нашето неодобрение на хора, като Петър Илиев? И не, не се страхуваме от нападките на ИТН, не можете да ни прехвърлите отговорността Ви за липсата на цивилизован разговор! По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство!", написа Капон в профила си във Facebook.

Така съдбата на новото правителство остава застрашена. Очаква се коалиционен съвет на "Демократична България", провежда се среща на "Изправи се, БГ! Ние идваме!" за окончателно решение дали да дадат подкрепа на проектокабинета, в Народното събрание са и депутати от ИТН.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК