ИТН търси правосъден министър "навсякъде, за да свърши работа"

Партията на Слави Трифонов продължава да търси и подкрепа за проектокабинета

06.08.2021 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Изтича срокът, в който "Има такъв народ" трябва да върне мандата на президента Румен Радев със структурата и състава на правителството. Часове преди развръзката с мандата, партията на Слави Трифонов продължава да търси подкрепа от евентуалните си партньори, но и да прави промени, след като кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов отпадна от състава на кабинета.

"От името на ИТН искаме да ви уведомим, че поради лични причини кандидатът за правосъден министър се оттегля", обяви номинираният за премиер Пламен Николов. 

"За мен остава фактът, че такава кандидатура, във всичките ѝ измерения като компетентност и липса на история по отношение на съдебната реформа, беше възможна", коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

От "Има такъв народ" все още търсят допирни точки с левицата. Отбелязаха, че е постигнато принципно съгласие за подкрепа, но още не е ясно ще има ли споразумение и под каква форма ще е то. 

"Доста голяма част от нещата, по които ние имахме бележки, беше изчистена", заяви Христо Проданов от БСП. 

Три часа след новината, че предложеният за правосъден министър се е оттеглил, се оказа, че от ИТН търсят кандидат за поста.  Спряга се името на Иво Атанасов, който е депутат от "Има такъв народ", но информацията не е потвърдена от партията.

"Ще го търсим навсякъде където е необходимо, за да се свърши работата, която е необходима", настоя Пламен Николов. 

От партията на Трифонов заявиха, че други рокади с кандидатурите не се очакват, поне засега.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК