Избраните министри - от цялата ПГ на "Има такъв народ"

Как коментира поканата си част от екипа?

03.08.2021 | 19:16 Редактор: Здравко Черкезов

Нови и вече предлагани имена влизат във втория проектокабинет на "Има такъв народ", а съставът му е бил избран от кандидат-премиера Пламен Николов... в 12 без 5. Как се е спрял на конкретните личности Николов не коментира. Отказа да съобщи и екипа си преди срещите с партиите в парламента. 

"Ще го направим по начина, по който трябва да бъде – по най-добрия начин. Ще възпроизведем новина", обеща кандидат-премиерът. 

Новината остави без коментар и посочените за министри. 

"Не мога да коментирам. В момента съм зает с друго нещо професионално", каза номинираният за министър на здравеопазването д-р Силви Кирилов.

"Не коментирам към момента. Още известно време и ще стане ясно всичко. Разбирам интереса, но не коментирам", отсече номинираният за министър на правосъдието Момчил Иванов.

"Предполагам вече текат по всякакви канали информации. Не желая да коментирам предварително. Текат още срещи", настоя номинираният за министър на младежта и спорта Радостин Василев.

Номинацията на Василев за министър на спорта обаче не е изненада за самия него. Още при експертните преговори с партиите, той обяви, че очаква първоначалната покана за предишния проектокабинет да остане в сила. 

"На мен ми е предложено още предишния път. Сега не са ме уведомили, че е снето доверието", призна бившият юрист на ЦСКА.

Доверие за втори път партията гласува на още петима. Един от тях - Петър Илиев, беше номиниран за правосъден министър. След това името му се завъртя като най-вероятния кандидат за премиер. Сега на Илиев е възложено силовото ведомство. По професия е юрист, консул на Барбадос у нас и председател на канадско-българската търговска камара.

С 20-годишен опит в управлението на международни компании е и Пламен Данаилов, избран да ръководи финансовото ведомство. 

"Ако сме преодолели здравния проблем, моята прогноза е, че българската икономика през тази година ще нарасне с близо 5%. Инфлацията не е творение на Господ. Инфлацията е политика", посочи Данаилов.

Вече като политик своята диплома пред медиите показа кандидатът за премиер. Провокиран от споровете около дисертацията му по философия, Пламен Николов предостави всичките си дипломи от средното образование до международните си признания и философския труд, с който е защитил докторската си степен. Смята, че именно тя ще му е от полза в политиката.

"Философ съм. Не съм юрист, анархист, както се пееше в песента на "Щурците". Не подценявайте философското образование! Най-големите умове в политическия свят са завършили философия: Хенри Кисинджър, Хелмуд Кол, Дейвид Камерън", отбеляза кандидат-премиерът.

В съставянето на кабинета са взели участие всички представители от Парламентарната група на "Има такъв народ".

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК