Борбата е жестока: Военни и доброволци помагат в гасенето на пожара край Карлово

Две семейства се наложи да напуснат домовете си

03.08.2021 | 13:31 Редактор: Юлия Христова

Почти цяло денонощие продължава борбата с пожара в Стара планина над карловското село Розино. На помощ на пожарникарите тази сутрин се притекоха военни и доброволци. Пожарът е локализиран, но трудно достъпният терен и вятърът допълнително усложняват работата на огнеборците.

Високите температури станаха причина огънят, който тръгна от населеното място, да се разпростре към сухи треви и да обхване борова гора в Стара планина. Втори ден хеликоптер продължава да помага в операцията.

"Включваме се с 58 военнослужещи и 8 единици специализирана техника, част от която е високопроходима и може да изпълнява задачи в тази гориста планинска местност", каза зам.-командирът на 61-ва Стрямска бригада полк. Мирослав Костадинов.

Две семейства се наложи да напуснат домовете си, които се намираха в непосредствена близост до пожара. 

"Взехме си чантата и документите и отидохме при роднини", каза жителка на Розино.

"Беше страшно, хората бяха много разтревожени, те бяха готови да изнасят покъщнина, някои даже плачеха по-старите хора", посочи кметът на Розино Али Кючук. 

За да не позволят пожарът да обхване къщи, пожарникари са дежурили цяла нощ. В района на Карлово са командировани служители от Софийска област и от Троян. 

9 часа огнеборци от Пловдив гасиха пожар в землището на Община Стамболийски, който застрашаваше водноелектрическа централа. Към този час стихията е овладяна.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 0
Име
преди 2 месеца
В Розино няма нито един розов човек. Всички там са роми. Ясно е как е станал пожара. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 месеца
И все неизгасена цигара е виновна Сигнализирай за неуместен коментар