Важни промени в разписанието на влаковете към морето

Бързите влакове за Бургас и Варна ще заобикалят през Димитровград

01.08.2021 | 09:48 Редактор: Елеонора Танева
Важни промени в разписанието на влаковете към морето

Промени в разписанията на някои влакове влизат в сила. До 28-и ноември 2021 г. ще бъдат въведени временни промени в организацията на движение на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Белозем и Михайлово. Това се налага заради ремонти в участъка на жп линията София-Бургас, съобщиха от компанията.

Всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София по маршрут през Пловдив-Чирпан-Стара Загора, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и съответно с променено разписание. За обслужване на пътниците от бързите влакове София-Стара Загора-София и Пловдив-Варна-Пловдив, както и за пътниците от всички пътнически влакове, които се движат в участъка Пловдив-Стара Загора-Пловдив, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Белозем и Свобода.

Три бързи влака от Бургас за София и два бързи влака от Варна за София ще тръгват по-рано от началните си гари, пише dnes.bg. Потеглянето ще бъде  с между 30 и 50 минути по-рано от досегашното разписание.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписаниe на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК