Как жителите на село Сушица, откъдето е Пламен Николов, приемат номинацията за премиер?

Жителите там споделят, че семейството му се ползвало с голям авторитет

31.07.2021 | 13:57 Редактор: Искра Ангелова

Родът на кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. Жителите на Сушица споделят, че семейството на Пламен се ползвало с голям авторитет.

Новината, че мандатоносителите от "Има такъв народ" предлагат за премиерския пост Пламен Николов, искрено изненадала жителите на стражишкото село Сушица. Оказва се, че родът на кандидата за министър – председател е оттам, като дядо му Параскев живял в селото до смъртта си допреди две години.

"Бяхме много изненадани, радваме се, че г-н Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му  е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот", каза кметът на село Сушица Николинка Никова.

Много от възрастните хора си спомнят за дядо му Параскев, на името на когото бил кръстен Пламен.

"Работила съм в ТКЗС-то с дядото на кандидата. Той беше главен счетоводител на ТКЗС-то, после на АПК-то, много способен, въобще стриктен човек! Изпълнителен, ТКЗС-то беше на първо място в Стражишка община", сподели жителят на селото Венета Йорданова.

Бащата Николай и майката Йорданка пък работели като учители в селото.  След като завършил "Руска филология" във Велико Търново, бащата се върнал да учителства в родната Сушица.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК