Шефът на "Софияплан" подава оставка: Не виждам полза от нашата работа

Любо Георгиев обаче няма да напусне поста веднага, а чак след 3 месеца

28.07.2021 | 19:23 Редактор: Искра Ангелова

Директорът на общинската фирма "Софияплан" хвърля оставка. Любо Георгиев обяви, че напуска дружеството заради липса на диалог с общината и кмета Йорданка Фандъкова, както и заради решението на общинския съвет дружествотo да отговаря и за кооординацията между зам. кметовете на София. 

За Bulgaria ON AIR от Столичната община заявиха, че решението на Общинския съвет за възлагане на координационни функции на "Софияплан" е взето с цел по-добра координация на работата, свързана с града. Но не обявиха дали оставката на Любо Георгиев е приета. 

"Не виждам полза от нашата работа. В "Софияплан" това което правим години наред, твърде малко се взима впредвид от общината. Твърде голяма част от него остава само на хартия. Поводът за моята оставка е решението на общинския съвет, в което ни се прехвърлиха едни правомощия, които аз разбирам само и единствено в ръцете на кмета да са", заяви Георгиев.

Заедно с Георгиев готовност да напуснат са заявили 25 от 33-ма служители на дружеството. Георгиев обаче няма да напусне поста веднага, а чак след 3 месеца, защото в момента тече финансов одит в дружеството.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК