Пожарникари направиха изпращането на Инна Ефтимова на Игрите в Токио незабравимо

Леката атлетика е общата страст на Мирослав Ефтимов и сестра му Инна

23.07.2021 | 19:59 Редактор: Десислава Атанасова

България участва на Олимпийските игри в Токио с 42-ма спортисти в 14 дисциплини. Сред участниците е спринтьорката Инна Ефтимова. Освен че за втори път сбъдва мечтата си да е на Олимпийски игри, тя получи и специално изпращане в Токио, организирано от нейния брат и колегите му пожарникари.

Леката атлетика е общата страст на пожарникаря Мирослав Ефтимов и сестра му Инна. Спортните успехи отвеждат Инна в Токио, а брат ѝ и неговите колеги  организират незабравимо изпращане. 

"Тъй като ние със сестра ми сме много близки, аз държах много да я изпратя за Олимпийските игри на летището. Но тъй като спецификата на нашата работа в пожарната е такава, че точно в конкретния ден, когато тя трябваше да замине, аз бях на служба, реших да я извикам при себе си", разказа Мирослав Ефтимов. 

Малцина знаят, че искрата на Инна към леката атлетика е била подпалена именно от брат ѝ Мирослав 

"В училището тренирах лека атлетика, в ранните ми детски години. Тя се запали покрай мен, в един момент стана така, че тя вече изпреварваше моята бързина. Аз се отказах, тя продължи само напред и нагоре, и така до Олимпийските игри", сподели Мирослав.

Младият пожарникар обаче не отстъпва на сестра си по спортни постижения. Той е треньор на националния отбор на България по пожарно-приложен спорт.

Мирослав споделя, че Инна е гордостта на семейството и не я е пуснал да замине преди да ѝ вдъхне последна доза кураж

"Пожелах и точно това - от България до Токио да ѝ върви по вода и просто да реализира мечтите си. Да вярва в себе си и да продължава да върви така. Само напред и нагоре, както досега", каза пожарникарят. 

Мирослав призовава цяла България да се гордее със състезателите ни, които в този момент са в Япония. А екипът на Bulgaria ON AIR пожелава на Инна и всички наши олимпийци много успехи. 

Повече вижте в репортажа на Михаела Златкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК