"Пирогов" реши: Край на протестите, нужно е обединение около здравната реформа

Двете страни изказват съжаление за разменените нелицеприятни реплики

22.07.2021 | 13:05 Редактор: Жаклина Иванова

След състояла се среща, организирана от Българския лекарски съюз между Министерство на здравеопазването, началници на комплекси в "Пирогов" и синдикати от болницата, д-р Иван Маджаров, председател на съсловната организация, излезе със съобщение до медиите какво точно са се разбрали страните:

"Първо - изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение. Второ - установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи. Трето - имаме доверие на всички лекари от "Пирогов", имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения", се посочва в изявлението.

След проведената среща ръководството на УМБАЛСМ "Пирогов" ЕАД взе решение за прекратяване на протестните действия, съобщиха от лечебното заведение.

След изказаните становища между страните, взели участие в дебатите, Синдикатите към болницата смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и затова е неуместно участието в протестни действия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
лакомия
преди 2 години
Не трябва да се правят компромиси на бялата мафия! Години наред се източват милиарди от Здравната каса чрез фиктивна хоспитализация и фалшифициране на документи! Този произвол трябва да спре! Никой в болниците не се интересува от проблемите на пациентите, а от цената на здравната пътека, по която ще го запишат! Поставиха хиляди ненужни стентове на пациенти, които реално не се нуждаят от подобно протезиране. България е страната в ЕС с най-много раждания "секцио", пак по финансови причини! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Петрова
преди 2 години
А проф.Балтов? Поредните предателства. Сигнализирай за неуместен коментар