Кацаров и медиците от "Пирогов" се помириха, ревизират проверката в болницата

И министърът, и лекарите са изразили съжаление за повишилото се напрежение

21.07.2021 | 17:37 Редактор: Елеонора Танева

На петия ден от протестите на медици и служители в "Пирогов" - помирителна среща в здравното министерство с представители на Българския лекарски съюз. Служебният здравен министър Стойчо Кацаров и медиците са напът да постигнат примирие след обвиненията в източване на Здравната каса и отстраняването на директора проф. Асен Балтов. 

И министърът, и лекарите са изразили съжаление за повишилото се напрежение. 

Трите страни са се обединили около общото мнение, че е необходима здравна реформа, която да намали недоразуменията и обвиненията към лекари. Медиците от "Пирогов" заявиха, че са удовлетворени от отпадането на съмненията за умишлени злоупотреби. 

Участниците в срещата се съгласиха още, че констатираните административни нарушения ще бъдат разгледани от компетентните органи.

"Изразяваме съжаление за разменените нелицеприятни реплики между "Пирогов" и МЗ, установените нарушения ще бъдат разгледани от компетентните органи. Това означава, че констатациите на НЗОК не са окончателни и не са присъда. И двете страни продължаваме да имаме доверие в лекарите от "Пирогов", заяви след срещата председателят на БЛС Иван Маджаров.

Дали протестът им утре пред президентството остава - все още не е решено.

Снимка: МЗ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК