Медици от "Пирогов" се срещнаха с БЛС, проф. Балтов изля душата си на прощаване

Повод за недоволството станаха обвинения от страна на здравните власти за "фиктивни” пациенти

21.07.2021 | 14:03 Редактор: Юлия Христова

За пети пореден ден медици от "Пирогов" излязоха на протест със същото искане - отстраненият им директор да бъде върнат. А самият професор Асен Балтов - с емоционално прощално обръщение във Facebook.

В опит да потушат напрежението, в здравното министерство се срещнаха представители на "Пирогов" и Българския лекарски съюз. 

"Това, което прави този министър, е недопустимо, това разделение лекари и сестри. Хора, утре друга болница може да бъде на мястото на "Пирогов" и не може да се позволи срещу най-голямата спешна болница да се изсипват такива неверни неща, които ние не сме направили и затова трябва да бъдем чути", каза медицинската сестра Зинаида Николова.

Скандалът се разрази след отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов. Повод за недоволството станаха обвинения от страна на здравните власти за "фиктивни” пациенти и нарушения за над 1 млн. лева.

Утре на голям протест пред президентството медиците от "Пирогов" отново ще поискат оставката на служебния здравен министър.  

"Протеста ще го изместим пред президентството, защото президентът е назначил министъра на здравеопазването и той носи отговорността. Няма да спрем, бъдете убедени в това, защото всички колеги и всички медицински лица са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър и по тази причина няма да пречим на кръстовището, защото така пречим на столичани", посочи д-р Дияна Димитрова.

Бившият директор на болница "Пирогов“ - проф. Балтов, написа прощално обръщение, с което благодари на колегите си за тези четири години работа. В него той пише: "Благодаря особено много на всички, които от началото на Ковид забравиха за себе си, за семействата си в името на борбата за човешки животи!".

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години