Ресторантьорите към МЗ: Превърнахте се в репресиращ орган!

Няма да позволим повече дискриминация, посочват БАЗ и СЗБ

21.07.2021 | 14:18 Редактор: Юлия Христова
Ресторантьорите към МЗ: Превърнахте се в репресиращ орган!

"Министър Кацаров, изрекохте поредната лъжа! Планът Ви нито "включва автоматично стартиране на програмите за социално подпомагане и подкрепа за бизнеса", нито поставя на преден план рисковите групи. Временният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и временно подопечното му ведомство изрекоха поредната порция лъжи в опит да оборят позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията". Това се казва в позиция на БАЗ и СЗБ.

"Затворените заведения никъде по света не са спасили нито един човешки живот, още по-малко в България. Ограничаването в работния процес на бизнесите е с цел забавяне на разпространението, за да може здравната система да се подготви за евентуална нова вълна. Така че впрегнете всичките си усилия в това направление, защото времето е най-ценното, с което разполагате. Но не и ние! Нашето време изтече, няма какво да губим. Няма да позволим повече дискриминация!

Преди известно време поискахме оставката на министър Ангелов и ще поискаме оставката на всеки, който спомене за затваряне, заради вирус, за който има действаща и достъпна за всеки ваксина!", се посочва в в становището им.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК