Обрат: ИТН ще се консултира с другите в НС преди да обяви нов проектокабинет

Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група

20.07.2021 | 16:38 Редактор: Здравко Черкезов
Обрат: ИТН ще се консултира с другите в НС преди да обяви нов проектокабинет

Обрат в позицията на "Има такъв народ" - преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев от ИТН след заседание на парламентарната група.

"Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където ѝ е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят. Мисля, че в последните дни показахме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи", каза той, цитиран от БНР.

От "Има такъв народ" отказаха да коментират дали отново ще номинират Ива Митева за председател на Народното събрание, щели да обявят решението си в зала. Но Мика Зайкова и Радостин Василев, който беше предложен за министър на младежта и спорта в първия проектокабинет на партията, обявиха подкрепата си за нейното издигане. "Ако питате мен, аз харесвам Ива, защото тя е великолепен юрист", каза Зайкова, а Радостин Василев допълни: "Тя има пълната моя подкрепа, винаги".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 седмица