Бум на Ковид-19 на кораб в пристанище Бургас, един от заболелите е починал

11 души от екипажа са с положителен тест

20.07.2021 | 10:16 Редактор: Елеонора Танева

Епидемичен взрив от Ковид-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха здравните власти. Първият заболял е с оплаквания от 7 юли – отпадналост, кашлица, температура.

На 14 юли той е транспортиран до УМБАЛ Бургас за изследване и преглед. Направен му е бърз антигенен тест за Ковид-19, който е с положителен резултат. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на лечебното заведение, информират от Министерството на здравеопазването. 

На 15 юли останалите 19 лица от екипажа на кораба са тествани с PCR-тестове. 11 са дали положителен резултат. Те са поставени в изолация на кораба за срок от 14 дни. Общото им състояние се проследява ежедневно. Трима са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без оплаквания. 

На 18 юли хоспитализираният е приведен в ОАИЛ на УМБАЛ Бургас, като на следващия ден е починал.

На 19 юли друг човек от екипажа, с положителен резултат за Ковид-19, е имал затруднено дишане и влошено общо състояние. След преглед от екип на ЦСМП Бургас е хоспитализиран в УМБАЛ Бургас.

В издаденото предписание за поставяне на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила извършването на дезинфекция на всички помещения. 

Случаят се отнася за товарен кораб с екипаж от филипински граждани. Корабът пристига на пристанище Бургас на 14 юли и трябва да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът преминава Суецкия канал, което налага качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не се допуска до брега.

Здравните власти следят развитието на противоепидемичната обстановка и оказват стриктен контрол за недопускане разпространението на епидемията от Ковид-19.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
Warrezz
преди 2 години
Ужас, взрив от грипчето на кораб... Смех в залата, хахахаххахахаха Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години