Радев в Силистра: Политиците да мислят за земята и за българите, които ни хранят

Няма значение колко е далеч един град от столицата - когато се работи, резултатите са налице, посочи президентът

16.07.2021 | 16:02 Редактор: Жаклина Иванова
Радев в Силистра: Политиците да мислят за земята и за българите, които ни хранят

"Няма значение колко е далеч един град от столицата - когато има визия за развитие и се работи енергично, резултатите са налице", заяви президентът Румен Радев в Силистра по време на среща с интелектуалци и културни дейци от региона в Художествената галерия на града.

На срещата в Художествената галерия присъстваха областният управител на Силистра Ели Тодорова, кметът на града Юлиян Найденов и директорът на Художествената галерия Йордан Колев, който показа на държавния глава част от произведенията в галерията, построена през 1892 година. Сред творците, чиито произведения са гордост за галерията, са Владимир Димитров – Майстора, Златю Бояджиев, Дечко Узунов и други.

"Това е храм не просто на българската култура, това е храм на българщината", посочи държавният глава в Художествената галерия на Силистра. Той поздрави работещите там, че са съхранили това национално богатство, което е инвестиция в децата, образованието и в бъдещето на България.

"Нашите предшественици преди повече от 100 години са ни показали вярната посока", отбеляза президентът.

"България започва от тук и призовавам политиците да мислят за българската земя, за българите, които хранят всички нас и никога да не го забравят“, добави още Радев.

Държавният глава изтъкна, че въпреки предизвикателните времена, днес Силистра произвежда и изнася промишлена продукция благодарение на най-важното, което хората от региона носят в себе си -  силата на духа, която поколения наред е пренасяла древната култура по тези земи, съобщиха от пресслужбата на президента.

По-рано Радев наблюдава ритуала "Жътва" в село Проф. Иширково, с който се дава начало на жътварския сезон с благопожелания за успешна реколта.

"На тази свещена българска земя, която ни е хранила в продължение на векове, Вие показахте здравата връзка на българина със земята, с нашите предци, с нашите традиции, но и с Вашия несломим дух Вие показвате, че България има бъдеще с хора като Вас - трудолюбиви, честни, всеотдайни, влюбени в земята, влюбени в България“, каза държавният глава пред участниците в ритуала.

По думите му хората в село Проф. Иширково дават пример, че българското село с труд и с отговорност може да бъде проспериращо и благоденстващо, за да могат младите хора да остават и да намират бъдеще.

Снимка: Пресслужба на президента

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Такива речи лишени от популистки и лишени от съдържание са специалитет на нашия президент, за съжаление. Не трябваше да се бърка обаче в борбите за парламента, сега заради това ще загуби на президентските избори. Сигнализирай за неуместен коментар