Пуснаха движението по ремонтирания участък на "Тракия", но само в едното платно

Положен е нов асфалт, маркировка и мантинели

16.07.2021 | 15:50 Редактор: Искра Ангелова

Пуснаха за движение 23-километровия участък от автомагистрала "Тракия" - от Чирпан до Стара Загора. Но само в едното платно - от София към Бургас. В другото платно ремонтът продължава, движението се очаква да бъде пуснато следващата седмица.

Първите преминали през ремонтирания 23-километров участък от Чирпан до Стара Загора бяха семейство от София.

"Тази година отиваме на почивка за първи път и се радваме, че ще бъдем първият автомобил. Отиваме на Приморско. Радваме се, че пътят ще бъде оправен и ще може да пътуваме до морето безпрепятствено", каза пътуващ.

С пускането на движението по магистралата се очаква да спрат огромните задръствания по обходния път, които се образуваха до село Ракитница, където движението се бавеше заради трафика с часове, станаха и немалко катастрофи.

"Възникнаха 13 леки ПТП-та и четири тежки, при които бяха ранени шестима водачи на превозни средства и други участници в автомобилите, които се намираха при тях. Движението беше много интензивно, предвид тясното трасе, по което трябваше да преминат", коментира гл. инспектор Бончо Славов от "Пътна полиция" ОДМВР - Стара Загора.

С ремонта на магистралата са премахнати неравностите по пътя, направено е необходимото отводняване на платното, положен е нов асфалт, маркировка и мантинели. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК