Нинова: Махането на директори на болници не решава проблема с мощните лобита

Проблемът е в политиците, наложили този модел на здравеопазване, смята лидерът на БСП

15.07.2021 | 11:32 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Махането на директори на болници не решава проблема с мощните лобита

"Здравеопазването се нуждае от дълбока промяна, а не просто от смяна на директори на болници. Проблемът не е в лекарите. Проблемът е в политиците, наложили този модел на здравеопазване. Медиците просто го изпълняват и се мъчат, хем да си лекуват пациентите, хем да си спасяват болниците от фалит, хем да си осигурят заплатите на персонала", написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По-рано днес се проведе протест на медици в подкрепа на отстранения от поста директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Скоро преди това бяха сменени ръководствата на "Александровска болница" и болница "Лозенец".

"Лекарите не са измислили търговския статут на болниците, нито доплащането, нито клиничните пътеки. Проблемът е в мощните икономически лобита, които положиха този модел през корумпирани политици. Нищо няма да се промени с махане на директори, ако не се бръкне дълбоко в сбърканата система на здравеопазването", смята Нинова. 

Лидерът на социалистите е на мнение, че са нужни смели хора без зависимости, които знаят срещу какво се изправят и ясен план каква работа да свършат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК