Очаква ни слънчев ден, максималните температури ще са между 30 и 35 градуса

На отделни места в Североизточна България ще превали и прегърми

11.07.2021 | 07:37 Редактор: Жаклина Иванова

Денят ще започне с много слънце и температури от 18 до 21 градус. Следобед над Североизточна България и крайните югозападни райони ще се развива купеста дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми.

Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, в района на Сандански до 36, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

По морето ще бъде приятно за плаж, защото ще бъде слънчево с температури от 28 до 30 градуса. Ще духа умерен североизточен вятър. Морската вода ще бъде с температура от 23 градуса по северното крайбрежие до 24 градуса по южното.  

В планините времето ще бъде доста приятно за разходки, защото ще има много слънчеви часове. Има вероятност за кратки превалявания на отделни места. Ще духа умерен източен вятър със скорост до 30 км/ч. Максималната температура на 2500 м. височина ще бъде около 11 градуса, на 1500 м. ще достига до 19.

Във вторник ще има повече облаци над планините. В планинските райони са възможни слаби валежи. Ще бъде топло с летни температури от 33 до 38 градуса. В сряда валежите в западните райони ще са повече и ще бъдат придружени от гръмотевици. В четвъртък ще има по-интензивните валежи и гръмотевици в западната част от страната и ще настъпи и леко захлаждане.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК