Джипи: Идва 4-та вълна, само ваксинираните ще са защитени, има много антиваксъри

Стимулите за имунизация са стъпка в правилната посока, посочи д-р Гергана Николова

06.07.2021 | 21:00 Редактор: Жаклина Иванова

Битката с Ковид-19: Сега ли е моментът за ваксина? Българското общество е скептично относно имунизацията.

"Вчера слушах една статистика, че в България ваксинираните лица са около 15%. Може би, защото имаме високо ниво на недоверие, на антиваксъри, на хора, които не вярват във ваксините. В началото трябваше да бъдат включени масово личните лекари", заяви общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова в "Денят ON AIR".

Тя добави, че хората са склонни да се доверят на личния си лекар, тъй като го познават, както и че повечето от тях са уплашени.

"В медиите и в интернет пространството има огромна трибуна за хора, които са с антиваксърски настроения", каза още медикът.

"Ще дойде и четвъртата вълна, тогава ще се качи броят на болните. Основният проблем е да бъдем ваксинирани - тогава ще бъдем защитени всички, няма значение кой къде се намира. Този, който е ваксиниран, той ще бъде защитен", категоричен е общопрактикуващият лекар.

По думите на медика има пациенти, които имат желание да получат точна ваксина, защото са решили да се доверят на нея.

"Няма лоша ваксина, има непоставена ваксина. Тези, които са непоставени, те не действат", посочи д-р Николова пред Bulgaria ON AIR и каза, че е хубаво и обществено познати личности да се включват във ваксинацията и да я рекламират.

Тя е на мнение, че стимулите за имунизация са стъпка в правилната посока.

Пожизнено ТЕЛК решение вече ще бъде издавано за много повече увреждания, отколкото досега. Близо 100 заболявания ще бъдат включени в новата проектонаредба. Това обяви здравният министър Стойчо Кацаров след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Решението на министъра е в правилната посока, защото това е загуба на нерви, разходка на пациентите, загуба е и на медицински ресурс да се ходи на консултации, за да се доказва нещо, което вече е познато и е сигурно, че е така. Би трябвало този, за когото са настъпили някакви промени, да има право да повиши своята група, но когато има нещо необратимо, да си получи пожизненото решение", обясни още тя.

Медикът добави, че много хора се притесняват, че изтича времето и пак трябва да се подготвят документи.

Относно допълнителните 1000 лева за медиците, д-р Николова уточни, че все още парите не са получени, но са фактурирани.

"Разбрахме, че има проблем, но сега ще се разпределят, след това ние ще ги получим. Когато се говори за заплащането на общопрактикуващите лекари, говоря за фактурирани суми, обществото смята, че това са нашите заплати. Обаче хората не си правят труда да се замислят, че ние сме фирми и както всички останали фирми, ние имаме разходи, които не се виждат, но съществуват. Когато не постъпят парите навреме, ние забавяме плащания", поясни д-р Николова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 месеца
План появил се през Февруари-Март 2020---------------------Цели и планове на биотероризма (фалшивата пандемия):-Главна цел: Изграждане на едно световно правителство (НСР=New world order = електронен концлагер )-Създаване на страх чрез продажните медии в целия свят (у нас бТВ, БНТ, НОВА), за да се установи драконовски контрол и управление над масите-Осигуряване на военното разгръщане на 5G в цял свят (до края на 2020)-Създаване на Internet of Things-Програма за принудителна ваксина ... Сигнализирай за неуместен коментар
3
7 rate up comment rate down comment 12
Яна
преди 3 месеца
Най-добрата ваксина е непоставената ваксина!!! Корона вирусът е грипен вирус и трябва да се лекува като токъв! Ако бяхте лекари по призвание трябваше да информирате как да се засили имунитета с какви храни,слъвце и чист въздух,а вие вдичко това го отнахте от хората с болестотворните маски и затварянето по домовете!!Жалко,че хората са оглупели и не мислят логично,не виждат очевАдното! Предстои 2-ри Нюренбергски процес!!! Тук в Гърция лекари,адвокати и жерналисти вече са подготвени!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
21 rate up comment rate down comment 15
Аз
преди 3 месеца
Джипита идва и вашия ред Вече народа се събуди и като тръгне да ви измита за потъпкването на Хипократовата клетва ще го духатеГръцките лекари които са против ваксината и тестовете и маските се вдигат ,лекарите които са истински Хипократови ученици,и лечители Такива джипчета платени или страхливи да не загубят работата си ще си платят прескъпо Сигнализирай за неуместен коментар
1
17 rate up comment rate down comment 20
Warrezz
преди 3 месеца
Аз като не съм ваксинирани съм си защитен. Който има здрав имунитет има. Няма нищо по-силно от природата. Тия дето пропагандирате сте за затвора. Сигнализирай за неуместен коментар