Беличев пред Bulgaria ON AIR: Отново ще участвам в конкурса за "Автомагистрали"

Кметове от Северна България са притеснени от забавянето на строежа на АМ ''Хемус''

02.07.2021 | 14:05 Редактор: Десислава Атанасова

Дружеството "Автомагистрали" вече е с ново ръководство. Третият опит на регионалния министър да впише промените в Търговския регистър успя.

Дотук се стигна, след като два пъти вече бившият директор Стоян Беличев отказваше да напусне дружеството и обжалваше решенията на ресорния министър пред съда. 

За Bulgaria ON AIR Беличев потвърди, че отново ще подаде документи за редовния конкурс, който е след няколко дни. Той отхвърли твърденията, че медицинският кабинет в сградата на "Автомагистрали" е ползван и за интимни услуги.

"Това е стая, която е направена по проект и  всяко дружество трябва да има такива стая. Тя се използва по предназначение. Имахме случай - припадна колежка с ниско кръвно, която беше настанена там. Това се намира на етаж, на който работят служители, кабинетите са там, вратите са отворени", поясни Беличев.

Реакции имаше и от кметове в Северна България, след като стана ясно, че ще бъдат спрени проекти. Те са притеснени от забавянето на строежа на АМ ''Хемус''. 

"Този проект е захвърлен и аз не виждам възможност за конкретната му реализация. Ако се вслушат управляващите в гласа на хората, в потребностите на цяла Северна България, това е изключително важна инфраструктура, която на практика е в небитието", категорична е Корнелия Маринова - кмет на Ловеч.

По думите на регионалния министър Виолета Комитова, няма как да спре строителство, което не е започнало. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК