Протестиращи настояват: Без строителство в парк "Странджа", премахване на всички постройки

Природозащитниците преминаха в шествие по улиците на Синеморец

29.06.2021 | 13:40 Редактор: Искра Ангелова

Пореден протест срещу застрояването по Черноморието и новата наредба за къмпингуването в Синеморец. Недоволните опънаха палатки върху бетона. Те ще внесат и петиция с искане да се спре всякакво строителство в парк "Странджа", както и да бъдат премахнати всички незаконни и недовършени постройки. 

Природозащитниците преминаха в шествие по улиците на Синеморец и опънаха палатки върху бетона в местността "Поляните", където е предвидено да се построи нов квартал. Според тях е необходимо заедно с изграждането на нови къмпинги да не бъде ограничавано бивакуването - израз на свободния дух.

"Палатките са по-голям проблем за управляващите, отколкото бетонирането на Черноморието. Това, което се цели с наредбата, е да не могат да разпъват палатки абсолютно никъде на диви места", каза Борислав Борисов.

"Свободно къмпиране и наредба за свободно къмпиране, това е оксиморон. Т.е не може да има наредба за свобода. Ядосва ни, че е много по-лесно да излееш бетонна арматура, отколкото да си опънеш палатка", коментира Николай Ненов.

"Много лесно могат да се прескочат законите, за да се построи един голям хотел, а да опънеш палатка за една вечер е очевидно голям престъпен акт", допълни Калина Чанкова.

"Целта е да се спре бетонирането, за да може природата да остане и хората да могат да дойдат, да я видят, да се почувстват сред нея", каза Явор Първанов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Не им ли е жега на тези хора? Сигнализирай за неуместен коментар