"Българските патриоти" съзряха задкулисни сделки за продажбата на държавни имоти

Подаден е сигнал до президента и премиера за над 112 обяви, съобщи Полина Христова

23.06.2021 | 21:30 Редактор: Елеонора Танева

"Във всяко действие на служебния кабинет прозира реваншизъм, в ежедневните рокади, които реално са си уволнения", заяви Полина Христова от коалиция "Българските патриоти" в студиото на "Денят ON AIR".

Тя даде пример с пенсионирането на д-р Тодор Кантарджиев от НЦЗПБ.

Според "Българските патриоти" текат задкулисни сделки за продажбата на държавни имоти на частни лица. Затова днес са изпратили писмо до президента Румен Радев и до служебния премиер Стефан Янев.

"Днес в сайта на Областната управа на София са публикувани обяви за продажба на държавни имоти, над 112 са обявите. В нас остава усещането, че ще се извършат задкулисни сделки. Тези имоти вероятна са апетитни за някои частни лица или фирми, които искат да си ги купят на апетитни цени", уточни Полина Христова. 

Тя очаква още утре да има реакция на държавните институции за обявените продажби. 

От коалиция "Българските патриоти" са готови на протести, ако гласуването в чужбина не стане задължително с машини.

"Готови сме на протести пред ЦИК, ако не отменят скандалното си решение за гласуване в чужбина. Призоваваме и другите партии да изразят несъгласието си. След като всички българи в България ще гласуват с машини, е редно и в Турция да гласуват по този начин", категорична беше Христова пред Bulgaria ON AIR. 

Според нея коалиция "Българските патриоти" ще влезе в следващия парламент. А социолозите все още съобщавали отделно подкрепата за коалиционните партньори. 

"Патриотичната парламентарна група ще успее да влезе в НС и ще отстояваме нашите идеи и приоритети. Ние сме готови на диалог с всички партии, които подкрепят нашите предложения", обясни Полина Христова. 

Тя е убедена, че предложенията за решаване на демографската криза ще срещнат подкрепа от всички политически сили. 

Според нея ще бъде опасно, ако и този парламент не излъчи правителство.

"В 45-ото НС влязоха нови и стари политически формации, но не успяха да се обединят, да дискутират по дневния ред на българските граждани. Единствено се интересуваха от тяснопартийните си интереси", коментира Христова. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК