Крачка напред: Протестиращите за нова детска болница са доволни от срещата с управляващите

Работи се по допълнителни мерки, които да подобрят детското здравеопазване в страната, увери Стойчо Кацаров

23.06.2021 | 18:51 Редактор: Елеонора Танева

Гласът на протестиращите за изграждането на нова детска болница у нас беше чут. Отзвукът от протеста под прозорците на властта за нова детска болница стигна до кабинета на премиера по време на заседанието на Министерския съвет. 

"Доколкото разбирам отвън има протест за бъдещето на детската болница. Ще помоля в края на заседанието министрите Кацаров и Комитова да направят среща", разпореди Стефан Янев.

Последва разговор между засегнатите страни, стигна се и до някакво решение. 

"Можем в рамките на кратък срок да издадем виза за проучване на чисто нова сграда в границите на Медицинската академия. И от тук нататък може да се продължава с детската болница", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. 

Здравния министър увери, че детското здравеопазване е сред приоритетите на служебното правителство. 

"Наред с решението за изграждане на детска болница сме предложили и допълнителни мерки, които да подобрят детското здравеопазване в страната", каза Стойчо Кацаров.

Протестиращите си тръгнаха удовлетворени след срещата в МС. По думите им обаче битката все още не е спечелена. Те ще продължат да настояват за цялостен план за създаване на болница и за обществен съвет, който да гарантира, че няма да бъде губено време за сметка на здравето на българските деца.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК