Родители излязоха на протест заради бъдещата детска болница в София (+СНИМКИ)

Призоваха служебното правителство да започне начисто

23.06.2021 | 11:03 Редактор: Жаклина Иванова

Родители и представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" излязоха на протест пред Министерския съвет. Те недоволстват от опита на държавата, в лицето на бившето правителство, да настани детската болница в 40-годишно скеле.

Пред сградата на Министерския съвет тази сутрин има голям плакат с надпис: "Измамата на Ананиев за 95 млн. лв.".

Георги Богданов от Национална мрежа за децата каза, че недоволството им допълнително било взривено от среща, която вчера се е провела в регионалното министерство, без обаче да бъдат поканени граждани и отново се правят сметки зад гърба на родителите.

"Продължава да се игнорират тези 85 000 души, които подписаха петиция, която е част от това да имаме една модерна детска болница. Опитват се да се правят компромиси, да се заобикалят архитектурните норми, нормите за строителство, нормите за геодезия, всички норми", обясни Богданов.

Протестиращите родители настояха да бъде изградена болница, от която не ги е страх и призоваха служебното правителство да започне начисто.

Теодора Овчарова, която е родител, е на протеста, защото е убедена, че вече е крайно време да се постигне целта им за функционираща, истинска детска болница, стъпила на здрави основи и гледаща към бъдещето.

"Аз искам детска болница с нормални стаи, със зеленина за децата. Искаме всичко да е на едно място, а не да разкарваме нашите деца насам-натам за изследвания, за скенери. Крайно време е всичко това да бъде събрано на едно място", коментира тя, цитирана от БГНЕС.

Тук е и Михаела Димитрова, която е учител и майка на две деца.

"Тук сме, защото няма истинска болница, няма истинско лечение, няма истинска подкрепа, няма нищо", убедена е тя.

В началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Стефан Янев се обърна към колегите си от здравеопазването д-р Кацаров и от регионалното развитие - министър Комитова, да направят среща с протестиращите родители и да им обърнат внимание. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК