"Артекс" пред МРРБ: "Не участваме в предизборни борби! Искаме да си свършим работата"

Арх. Пламен Мирянов увери, че всичко е законно покрай строежа

21.06.2021 | 11:15 Редактор: Десислава Атанасова

Служители на строителната компания "Артекс" излязоха на протест пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството тази сутрин с настояване институциите да преразгледат решението си и да им позволят да завършат сградата на "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". 

С лозунги: "Искаме да си свършим работата на "Златен век" в този век", "Не участваме в предизборни борби! Не сме сменяли партии! Само градим! - работници и служители на компанията огласиха министерството.

Арх. Пламен Мирянов-младши увери, че всичко е законно покрай строежа им и те облагородяват района, а не му вредят.

Той коментира, че радостта им от справедливото решение на ВАС, което потвърждава, че разрешителното им за строеж е валидно, е продължила кратко, защото са научили от медиите, че ДНСК отново разглежда вариант строежът на сградата да бъде спрян.

"Ние не се съгласяваме с това. Това е пълно незачитане на принципите на правовата държава, административен произвол и незаконосъобразен акт“, заяви арх. Мирянов, цитиран от БГНЕС.

По думите му твърдението на институциите, че строителното им разрешение е валидно до 2020 г. не е вярно и уточни, че то е във валидност до 2022 г. и добави още, че заради съдебните битки две години не са могли да строят и според него това време трябва да им бъде зачетено, тъй като те са спечелили делото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК