"Артекс": Губим милиони, строежът "Златен век" ще продължи

Граждани пак излизат на протест, след като ВАС отмени строителството на сградата

01.08.2019 | 13:25 Редактор: Елена Несторова

Строежът на сградата "Златен век” в столичния квартал "Лозенец" ще продължи. Това обявиха в писмо до медиите от "Артекс”. Те посочват, че поради спирането на работата по сградата, са претърпели загуби за 1,8 млн. лв.

Снощи стана ясно, че Върховният административен съд е отменил спирането на строежа на небостъргача. Решението може да бъде обжалвано.

Изграждането на "Златен век" беше спряно през април след скандал със строителното разрешително на фирма "Артекс". Според строителния контрол в него са допуснати редица нарушения, които не отговарят на получените строителни книжа.

Съдът приема, че нарушения има, но спирането на целия проект е прекалено тежко наказание и трябва да се спрат само отделни части от строежа.

Според компанията с решението си съдът е потвърдил, че разрешителното на сградата е валидно. Очаква се позицията и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ДНСК.

От Инициативния комитет "Лозенец”, които са срещу изграждането на небостъргача, вече заявиха, че отново възобновяват протестите си.

Гледайте репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК