Дете се удави в изкоп, хванало се на бас с приятел дали ще скочи във водата

От години дупката била опасна, но никой не е подавал сигнал за нея

18.06.2021 | 19:09 Редактор: Жаклина Иванова

12-годишно дете се удави в изкоп в гората край девненския квартал "Повеляново“. До инцидента се стига заради бас. Детето влязло да се къпе в дупка, която след обилните дъждове се напълнила с вода. Случаят е от началото на юни, но за него се разбира едва сега.

В злополучния ден шестокласникът Ивайло Георгиев излязъл със свой приятел да кара скейтборд. След няколко часа се върнало само другото момче, разказа почерненият баща.

"Разбрах, че се хванали на бас дали Ивайло ще скочи във водата. После отидохме да търсим другото момче, но то избягало в Бургас с дядо си", каза бащата на детето Павлин Георгиев 

Семейството на момчето го издирвало ден и половина безуспешно, след това подало сигнал в общината. От община Девня веднага сигнализирали институциите и по предположения на близки на детето, започнали да го търсят в гористата местност в квартал "Повеляново". 

"Намерени са дрехите на момчето, после са извикани полиция и прокуратура. Влязъл е водолаз във водата и е намерил детето", каза кметът на Девня Свилен Шитов. 

Дупката, в която детето се е удавила, е с размери 5 на 10 метра и се намира в непосредствена близост до колектор на ВиК. Затова и предположенията на разследващите е, че тя е изкоп на водното дружество. Оттам обаче категорично отрекоха. 

"Единственото нещо, което може да се каже е, че инцидентът е станал в близост до съоръжения на ВиК, но няма нищо общо с нашите съоръжения“, уточни заместник-управителят на ВиК Варна Михаил Маринов.

Съседите на удавеното момче казаха, че в местността често ходили деца. По думите им това е втори трагичен случай на същото място. От години дупката била опасна, но никой не е подавал сигнал за нея. Едва след инцидента изкопът е обезопасен, образувано е и досъдебно производство

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК