3-годишно дете се бори за живота си след инцидент, ВАП нареди проверки на площадките за игра

ВАП се самосезира по повод медийни публикации по темата

17.06.2021 | 14:46 Редактор: Жаклина Иванова

Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира по повод  медийни публикации, отнасящи се за 3-годишно дете, което се бори за живота си след инцидент с футболна врата, станал на 03.06.2021 г. на футболно игрище в асеновградския кв. "Долни Воден". Детето е било прието в пловдивска болница по спешност, но вече е в добро състояние. Според местни жители игрището не се поддържа добре.

Според ВАП, с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини за условията за безопасността на площадките за игра на територията на общините в цялата страна, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури да бъдат разпоредени проверки.

При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението, съобщиха от ВАП.

Обобщените резултати от проверките следва да бъдат докладвани на ВАП в кратък срок. По случая с пострадалото дете в Районна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК