Ремонт на ремонта: Разкопават и преасфалтират напълно обновена улица в Русе

От общината получили уведомление за две аварии от ВиК, но не знаели нищо за ремонт

11.06.2021 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Пореден ремонт на ремонта. Този път случаят е в Русе. Изцяло ремонтирана преди 2 години отсечка се разкопава заради ремонтни дейности на ВиК.

Улица "Филип Станиславов" в Русе е ремонтирана изцяло през 2019 година. В квартала чакали ремонта повече от 30 години. Днес заварваме работната бригада да асфалтира отново, след като ВиК поставя нов водопровод. 

"Дойдоха миналия месец и надупчиха цялата улица. Сега имаме кръпки, които ще започнат да пропадат и ще се превърнат в дупки, които отново ще трябва да запълваме", каза Мартин Иванов от ВиК.

В проекта за ремонт от 2019 г. не е била предвидена смяна на водопровода. През април тази година на мястото стават 2 аварии. Освен тях обаче, ВиК започва и планов ремонт за полагане на нови тръби. 

"За съжаление, наистина така се получи, но явно точно в този участък координацията ни с общинските планов се обърка", каза главният инженер на ВиК - Русе Марин Бирков. 

От община Русе твърдят, че са получили уведомление за две аварии от ВиК на въпросната улица, но не знаели нищо за планов ремонт. 

"Този авариен ремонт попада в областта на член 151, ал. 1, т. 2 от ЗУТ, което е текущ ремонт на съществуваща инфраструктура, което не променя трасето и техническите характеристики на провода, не изисква разрешение за строеж", обясни Магдалина Илиева - заместник-кмет "Устройство на територията".

Новата канализация и преасфалтиране струват 130 хиляди лева. Средствата са по европейски проект.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК