Патриотите настояват: Закрийте антибългарската партия ДПС (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВМРО и НФСБ с демонстрация пред ентралата на Движението за права и свободи

09.06.2021 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

ВМРО и НФСБ излязоха на протест пред централата на Движението за права и свободи. Поводът е изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция, което според патриотите поставя под съмнение националната идентичност на България. 

Карадайъ направи изявлението по време на среща с председателя на турския парламент и в него заяви: "Турция е нашата родина". 

Вчера президентът Румен Радев също осъди думите на Карадайъ. А патриотите настояват прокуратурата да се самосезира и допълват, че подобни изказвания са опасни за етническия мир.

"Тази антибългарска и противоконституционна партия трябва най-сетне да бъде закрита. Настояваме главният прокурор да закрие тази политическа сила, да поиска от съда да бъде закрита. Настояваме за най-тежкото възможно наказание за Мустафа Карадайъ, който се изяви като национален предател", заяви Александър Сиди от ВМРО.

"Прокуратурата най-сетне да се сезира за очевидно етническия характер на ДПС и да поиска от Конституционния съд неговото закриване", настоя и колегата му Искрен Веселинов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
хахах
преди 2 години
Тези смешковци пак започнаха с празната пропаганда на висок глас. Само дето вече няма кой да ви се върже! Ясно показахте, че сам лаете, а когато сте в управлението - забравяте какво сте обещавали. Сигнализирай за неуместен коментар