Без Трифонов, но с Миню Стайков в листите за 46-ото НС

В лидерската битка в 25-и МИР в София влизат Борисов и Нинова

07.06.2021 | 18:36 Редактор: Жаклина Иванова

Ден преди крайния срок Слави Трифонов обяви, че не е кандидат за депутат в 46-ото НС. По традиция лидерът на ИТН говори през социалните мрежи.

"Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно. Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това - като му дойде времето", написа Трифонов във Facebook.

Очаквано - в лидерската битка в 25-и МИР в София влизат Бойко Борисов от коалицията "ГЕРБ-СДС" и Корнелия Нинова от БСП. В 24-и МИР в София обаче има промяна - бившият транспортен министър Росен Желязков, който беше водач на листата на "ГЕРБ-СДС" през април, е заменен с Даниел Митов. 

"Във всяка една листа има някакви промени. Има и хора, които ще ги видите, които са същите. Съчетание от младост, обновление и някакъв опит. Обаче се надяваме, че останалите партии ще подходят отговорно и ще съставим правителство, което да работи за интересите на България", заяви Митов.

За обединение и диалог призоваха и от новосформираната коалиция "Българските патриоти". Те влизат в надпреварата без своите лидери. Така Юлиян Ангелов ще бъде водач в 25-и МИР в София. Кузман Илиев в 23-и МИР в София, а Албена Найденова от "Воля" ще е водач в 24-и МИР. 

Коалиции в 46-ото Народно Събрание трябвало да има, но не на всяка цена. 

В битката за гласовете на избирателите и сега влизат бизнесмени с обвинения - Маринела Арабаджиева, която е под домашен арест, е пета в бургаската листа на движение "Заедно за промяна".

Алкохолният бос Миню Стайков ще се опита да влезе в парламента от листата на партия "Бригада". Според действащото законодателство по време на предизборна кампания регистрираните кандидати и застъпници не могат да бъдат задържани и привличани към наказателна отговорност освен в случаите на заварено тежко престъпление.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК