Назначиха ново ръководство на болница "Лозенец"

Здравният министър освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение

04.06.2021 | 10:35 Редактор: Десислава Атанасова

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ "Лозенец“ ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав на съвета до провеждането на конкурс: доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ "Лозенец“, с множество участия в национални и международни медицински форуми, автор и съавтор на редица научни публикации, преподавател в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право.

Орлин Недев е магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата доц. д-р Радосвет Горнев, а за председател на Съвета е избран адв. Ивиян Симеонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Соня Калугерова
преди 2 години
СТОЙЧО КАЦАРОВ СРЕЩУ РЕШЕНИЯТА ПО ЗАКОНА ,,МАГНИТСКИ": НАЗНАЧАВА ЧОВЕК НА ВАСИЛ БОЖКОВ И ПЕТЪР ХАРАЛАМПИЕВ В БОРДА НА БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ (ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА) След като новото ръководство на Съвета на директорите на МБАЛ Лозенец беше официално обявено на страницата на Министерство на здравеопазването, подозрения за чистите намерения се появиха веднага. Съмнения буди второто лице, а именно адв. Ивиян Симеонов. Но, за да ме разберете по-правилно, ще се позова на няколко цитата отразследван ... Сигнализирай за неуместен коментар