fallback

Назначават ново ръководство на болница "Лозенец" след скандалните разкрития

От лечебното заведение твърдят, че внушенията са несъстоятелни

04.06.2021 | 07:45 Автор: Юлия Христова

Служебният министър на здравеопазването ще назначи нов ръководен състав на Университетска болница "Лозенец“. Вчера досегашното ръководство беше уволнено след скандални разкрития за нарушения, свързани с източване на Здравната каса и неправомерни трансплантации.

В официално съобщение от Университетската болница "Лозенец" твърдят, че внушенията за източване на Здравната каса са несъстоятелни и неверни.

Обясняват, че е имало технически проблем при отчитането, когато болницата се преобразувала в търговско дружество. Ръководството само уведомило Касата и нямало нанесени финансови щети.

Болница "Лозенец" е спазила всички изисквания за трансплантация на чужденци и е уведомила Агенцията по трансплантации и ДАНС, се казва още в съобщението. За трансплантацията на висш държавен служител от болницата обясняват, че операцията се е наложила заради новооткрито онкологично заболяване, чието развитие можело да бъде предотвратено само със спешна трансплантация.

Рокади са вероятни и в "Александровска болница". Очаква се да стане ясно ще има ли промени в ръководството на лечебното заведение. До напрежението там се стигна, след доклад на здравното министерство, според който "Александровска болница" е натрупала загуби от 65 млн. лева.

Според сегашното ръководство няма опасност от фалит на болницата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България
fallback