Назначават ново ръководство на болница "Лозенец" след скандалните разкрития

От лечебното заведение твърдят, че внушенията са несъстоятелни

04.06.2021 | 07:45 Редактор: Юлия Христова
Назначават ново ръководство на болница

Служебният министър на здравеопазването ще назначи нов ръководен състав на Университетска болница "Лозенец“. Вчера досегашното ръководство беше уволнено след скандални разкрития за нарушения, свързани с източване на Здравната каса и неправомерни трансплантации.

В официално съобщение от Университетската болница "Лозенец" твърдят, че внушенията за източване на Здравната каса са несъстоятелни и неверни.

Обясняват, че е имало технически проблем при отчитането, когато болницата се преобразувала в търговско дружество. Ръководството само уведомило Касата и нямало нанесени финансови щети.

Болница "Лозенец" е спазила всички изисквания за трансплантация на чужденци и е уведомила Агенцията по трансплантации и ДАНС, се казва още в съобщението. За трансплантацията на висш държавен служител от болницата обясняват, че операцията се е наложила заради новооткрито онкологично заболяване, чието развитие можело да бъде предотвратено само със спешна трансплантация.

Рокади са вероятни и в "Александровска болница". Очаква се да стане ясно ще има ли промени в ръководството на лечебното заведение. До напрежението там се стигна, след доклад на здравното министерство, според който "Александровска болница" е натрупала загуби от 65 млн. лева.

Според сегашното ръководство няма опасност от фалит на болницата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК