Борисов: Нито имам фирма и бизнес с Пеевски, нито съм взел пари от Божков

БСП е световен шампион по унищожаване и фалиране на банки, настоя лидерът на ГЕРБ

03.06.2021 | 12:49 Редактор: Тодор Петров

Бившият премиер Бойко Борисов коментира "черния списък" на САЩ и подчерта личния си принос в борбата с корупцията.

"Няма да изброявам, но само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общо бизнес. Не сме получили и стотинка от лицето Божков", заяви категорично лидерът на ГЕРБ.

Борисов не вижда вина в предишното правителство и връзка със санкциите по закона "Магнитски". 

"Ако трябва да поемаме вина за нещо, то е за нашия зам.-министър Панов, който беше уволнен след избухването на скандала. Желязков не съм го виждал. Другите даже няма да ги коментирам", посочи бившият премиер.

Борисов настоя да бъде продължено и разследването по шпионския скандал у нас. "Искам само да ми кажат кого сме подслушвали в шпионския скандал", настоя той.

"Вчера ЕК обяви много важни неща. Първо - България е една от малкото държави без макроикономически дисбаланс. Това източен бюджет ли е? Извинете се за началника на НАП, извинете се и за ББР. БСП е световен шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали някой сега не се е огледал и в ББР, дали някой не иска сега да разклати тези служители", коментира още Борисов.

Часове преди Вашингтон да обяви черния списък, бившият премиер се срещнал с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа. Разговаряли по друга тема, но Борисов знаел за намеренията на Държавния департамент. 

За пореден път на брифинга беше зададен въпроса коя е Мата Хари, направила снимките в премиерската спалня. Борисов не даде нова информация, но отрече да познава плеймейтката Маги Бадер.

"Не само, че е набедена. Никога не съм я виждал и чувал. Аз кюлче съм пипал само веднъж в живота, бях в трезора да видя златния резерв", заяви Борисов.

Бившият премиер коментира и случаят с ББР. По думите му няма проблеми с банката, след като бенефициентите обслужват кредитите си. Според Борисов само БСП фалирали банки.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Моля да се чете 500-еврови банкноти. ? не излиза. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Нямаше и пачки по 500 ? банкноти, нито кюлчета 99,9% Au, В.Б. не ви е носил на двамата с В.Горанов всеки месец комисиона от Лотарията? Ама ти си за ожалване бе, Баце!Значи не си ти видният политик, когото визираха в обяснението за В.Б.?! Лелее, ама ти си ангел бре! Защо тогава с Цацаров предложихте за гл.прокурор "Инструмента на Господ" от Мирково? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
popldp
преди 2 години
Не е взел, а е дал на Божков-700 милиона... Сигнализирай за неуместен коментар