Облачно и дъждовно време с максимални температури до 25 градуса

От събота започва слабо стабилизиране на въздушната маса над Балканите

03.06.2021 | 07:23 Редактор: Жаклина Иванова

Минималните температури вече започват да се покачват – от 7 до 12 градуса. Предиобед над източните райони ще има значителна облачност с превалявания в Добруджа. На запад ще има за кратко слънце. По-късно облачността ще се уплътнява и следобед ще вали над източната половина от страната. 

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток. Максималните температури за деня - от 20 до 25 градуса, в Добруджа и по черноморското ни крайбрежие 17 - 20 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще има значителна облачност с превалявания повече следобед. Морската вода е с температура от 17 градуса по северното крайбрежие, до 18 градуса по южното. Условия за слаби градушки има в крайните северозападни райони, в района на Ново Село, Видин и Лом.

В петък отново дъждовете с летен характер ще бъдат често явление, като повече ще вали в Западна и в Южна България, а гръмотевични бури ще има над западните райони. От събота започва слабо стабилизиране на въздушната маса над Балканите, с повече слънце предиобед и следобедни краткотрайни валежи в западните райони и по Черноморието.

В неделя облаците ще се увеличават и следобед отново ще вали. В понеделник и във вторник ще се задържи дъждовно, като в Западна България се очакват силни гръмотевични бури с условия за градушки. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК