Димитър Делчев: Партиите на протеста ще направят правителство

Ще има опити за саботаж на изборите от ГЕРБ и ВМРО, смята лидерът на ДБГ

02.06.2021 | 21:45 Редактор: Десислава Атанасова

Работата на служебния кабинет - ревизия или реваншизъм?

"Това е един фенер, който осветява най-тъмните кътчета на България, светлината вече пада върху дружества като "Автомагистрали" - 5 млрд. са потънали в нечии джобове. В ББР -  2 млрд. е дала на фирми като тези на Делян Пеевски. Много е странно, когато човек наблюдава как прокуратурата влиза яростно в МВР да проверя министри, назначени преди няколко дни, но не виждат какво е направил Делян Пеевски". Това заяви в "Денят ON AIR" председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев.

Според него смяната на кадри по върховете на властта е нормално явление.

"Промяната идва с промяна и на политиката, и на хората. ГЕРБ имаха 12 години, за да инсталират своите калинки, не можем да очакваме промяна без калинките да бъдат разкарани. Ако ГЕРБ спечелят изборите, ще махнат тези, които са сега и ще си върнат старите. Служебното правителство има хора от целия спектър и всичко, което ги обединява, е желанието за промяната" , допълни още той.

Председателят на Движение "България на гражданите" изрази надежда, че партиите на протеста ще съставят правителство след изборите на 11 юли.

"Партиите на протеста по всяка вероятност ще направят правителство. Ние вървим във възходящ ред. Хората разбират че денят може да започва без Борисов и Нинова. България е последна във всичко, но е първа по корупция. За да се промени това, трябва да се промени системата.", категоричен е той.

Относно машинното гласуване и провеждането на предстоящите избори, Делчев изрази опасенията си за саботаж. 

"Според мен ще има опити за саботаж от секционни членове на ГЕРБ и ВМРО, с цел да се покаже, че тези избори не са били честни. Борисов не е доволен от резултата, който ще получи, а модернизацията е пътят напред", посочи събеседникът на Ганиела Ангелова.

И заяви, че "Изправи се! Мутри вън!" е агент на промяната, затова отново очакват добър резултат на предстоящите парламентарни избори.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК