Бойкот в ОС на БСП във Велико Търново, листата ще бъде подредена служебно

Заседанието беше блокирано заради отказа на Корнелия Нинова да сложи начело Весела Лечева

29.05.2021 | 15:44 Редактор: Здравко Черкезов

Бойкот в Областния съвет на БСП във Велико Търново. Вчерашното заседание отново се провали заради липса на кворум. Така листата за вота на 11 юли ще бъде подредена служебно. Бойкотът е от 7 от 10-те общински структури.

Заседанието беше блокирано заради отказа на Корнелия Нинова да сложи начело световната шампионка Весела Лечева. 

"За съжаление, на 26 и 28 май бяха планирани заседания на областния съвет на БСП, който трябваше да подреди листата на основа на номинациите,  които са направени от общинските партийни конференции. Поради липса на кворум, ние вече сме изпратили имената на нашите кандидати и служебно очакваме да бъдат подредени от нашия Национален съвет", заяви областният председател на БСП Марияна Бояджиева.  

Явор Божанков, който е утвърден за водач на листата във Велико Търново е издигнат от организацията в Горна Оряховица. 

"Ако твърдиш, че си лоялен към БСП и политиката на партията, трябва да изпълняваш решенията на колективните ѝ органи! За последните 30 години горнооряховската партийна организация, в листите на БСП е получавала 4-о, 5-о място и никога не е имала претенции или да прави бойкоти  за това", смята общинският председател на БСП-Горна Оряховица и член на НС Огнян Стоянов.

"Аз съм убеден на 3 юни, че ние ще се явим с пълна листа, даже ще има хора, знакови имена, с тях ще постигнем по-добър резултат! Просто изчистване на партията от зависимости, това което искат хората" категоричен е областният координатор на партията Петко Тюфекчиев.  

Националният съвет на БСП окончателно ще утвърди листата на 3 юни.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 2
antibiotic_rz@abv.bg
преди 2 години
комитата-Таз Нинова изцяло сбърка партията сега и с обидинението ще получи по-малко гласове -два големи града вече са аут Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
bespartiyna@gmail.co
преди 2 години
ДОСЕГАШНИТЕ "ИЗБОРИ" ЯСНО ПОКАЗВАТ, ЧЕ ВСИЧКИ ПАРТИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ЗА СРОК МИНИМУМ ОТ 5 ГОДИНИ, КАКТО Е СТАНАЛО СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, СЛЕД КОЕТО БЪЛГАРИЯ Е СТАНАЛА ЧЕТВЪРТА ПО ИЗНОС НА СЕЛСКО-СТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ! ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е В ЕС И НАТО И СТАНАХМЕ МНОГО ПО-БЕДНИ ОТ ПРЕДИ ТЕЗИ 10 ГОДИНИ, ЗАЩОТО ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ СКОЧИХА НЕКОЛКОКРАТНО, КОЕТО НЕ СЕ ПОКРИВА С НИЩОЖНИТЕ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ДОХОДИТЕ И ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА! ЕС И НАТО СА ДОБРЕ САМО ЗА ПОЛИТИЦИ И ЗА МАФИЯТА! Сигнализирай за неуместен коментар