Мотиви зад рокадата в ДАНС: Нежелание за работа, нарушаване на "политическия неутралитет"

Служебното правителство обясни отстраняването на Димитър Георгиев

27.05.2021 | 13:30 Редактор: Жаклина Иванова
Мотиви зад рокадата в ДАНС: Нежелание за работа, нарушаване на

Служебното правителство публикува мотивите за отстраняване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Според кабинета, предложението за прекратяване на пълномощията на Георгиев е, за да се гарантира устойчивостта на системата за защита на националната сигурност. 

От Министерския съвет посочват още, че "подадената молба за отпуск от 123 дни е демонстрация на нежелание от страна на Георгиев да изпълнява своите служебни задължения и функции на ръководител на ключова структура." 

Това давало основания да се допусне, че Георгиев действа пристрастно в политически смисъл, нарушавайки принципа на политически неутралитет.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Читател
преди 2 години
До вчера,този е бил телефон от старите,на който му е липсвала долната част."Работил" съм с няколко правителства. Аланкоолу,техен премиер беше този който те назначи.Това гнездо за т. нар. сигурност за българските граждани,също е било част от огромното кълбо от свински необработени черва.Дано както винаги, Господ да бъде с нас,за да помислим,че живеем в нормална европейска държава. Сигнализирай за неуместен коментар