Предизборна надпревара: Последен ден за регистрация в ЦИК за вота на 11 юли

Ръководител на националния щаб на ГЕРБ за изборите ще бъде Томислав Дончев

26.05.2021 | 13:53 Редактор: Юлия Христова

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за предсрочните избори на 11 юли. Готови ли са с листите, ще променят ли тактиката си и с каква нагласа влизат в предизборната битка?

"При всички положения те няма да са копие на предишните, ще има и приемственост. Отиваме на тези избори с енергията и самочувствието на коалицията, спечелила предните избори и с очакването да спечелим отново", каза  зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Ще бъде сменено и  мотото – "Работа, работа, работа". Без ясен отговор остана въпросът дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде водач на листа и дали изобщо ще участва в предизборната надпревара. След дълга пауза с включване във Facebook Бойко Борисов обяви, че ръководител на националния щаб за изборите ще бъде Томислав Дончев. Софийският щаб ще оглави Даниел Митов. 

"Ще наблюдаваме отделни опити на служебния кабинет да се намесва в кампанията", обясни лидерът на партията Бойко Борисов.

В променен състав и с ново широко обединение коалицията "БСП за България" влиза в предизборната битка. Целта – да бъде довършена започналата промяна. 

"Тръгваме организирани, подготвени с две цели. Промяна и стабилност. Ако преди свалихме ГЕРБ, то тази промяна трябва да продължи, но вече да се предложи с какво да се замени моделът ГЕРБ", обяви председателят на БСП Корнелия Нинова. 

Като фини настройки – така от ДБ определиха промените в предизборните си листи.

"Очаквам тези избори да са по-свободни и да няма страхуване", коментира председателят на "Демократична България" Христо Иванов.  

Крайният срок за подаване на документите за регистрация в ЦИК изтича в 17:00 часа.

В последния ден се регистрираха и от партия "Атака“, които заявиха, че влизат самостоятелно в предизборната надпревара. От КОД пък подчертаха, че искат да върнат дясното в политиката, От там уточниха, че все още нямат отговор дали Кубрат Пулев ще се присъедини към тях.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК