Бой в Благоевград след отказ за снимка между абитуриенти и служители по чистотата

Пострадали са двама души

26.05.2021 | 14:04 Редактор: Десислава Атанасова

Младежи биха служители по чистотата в Благоевград. Пострадали са двама души. Счупен е и прозорецът на случайно минаващ автомобил. 

Рано сутринта в понеделник група младежи виждат сметоизвозващ камион и едно от момчетата се качва при шофьора, за да се снима в кабината.

"Шофьорът го вижда, че е пиян, казва му – Не, не може да се снимаш, в следствие, на което този младеж, слиза от автомобила и се отправя към табачето" разказва Николай Пумпалов от Общинска фирма "Биострой"

Отказът на шофьора да се снима обаче, ядосал групата младежи. След словесни заплахи се стигнало и до физическо насилие. 

е сядат отзад на степенката, да си пият кафенцето, пак получават обиди и нападки. В това време един от компанията хвърля една бутилка от алкохол, стъклена бутилка, по другия автомобил. Нашите му правят забележка – недей така, ще счупиш стъклото, защо го правиш, на което те му отвръщат и се стига до физическа саморазправа" споделя още Николай.

Един от служителите е с травма на главата. Той е бил ударен с твърд предмет.

"По време на боя незнайно откъде се появява железен прът, с който е ударен един от нашите, хвърляни са столове, маси, доколкото знам, било е доста жестоко", допълни служителят на "Биострой".

По време на боя случайно минаващ шофьор спрял, за да разтърве участниците. Младежите обаче счупили предното стъкло и на неговия автомобил. Според разказа на работниците на сметопочистващата фирма, групата младежи са били абитуриенти.

В болница продължава да бъде един от пострадалите при масовия бой. Групата младежи са установени от полицията.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК