Когато ученето е удоволствие: Седмокласничка се яви на олимпиади по всички предмети

Ученичката досега има над 40 медала и 100 грамоти от национални и международни състезания

31.05.2021 | 09:47 Редактор: Жаклина Иванова

Седмокласничка от Велико Търново е единствената в България, участвала в олимпиадите по всички осем учебни предмета тази година. Голямата ѝ страст са математиката и точните науки. Досега има над 40 медала и 100 грамоти от национални и международни състезания.

Велина разкрива своите дарби още в първи клас, подкрепяна безрезервно от майка си, която е преподавател по испански език.

"Още в първи клас започна с математика и започна с изяви на международни състезания, започна да се класира на първи места, което пък ѝ помогна да отиде на математически лагери към БАН", сподели майката на Велина - Анелия Костадинова.

"Явявала съм се на различни конкурси по математика, на международни състезания, на състезания, организирани от МОН", добави седмокласничката Велина Костадинова.

От няколко години ученичката участва в олимпиади по няколко предмета, а тази година се явява по всички осем дисциплини, като по някои стига до национален кръг. 

"Тя всички години иска да се явява на олимпиади. На областен кръг почти винаги е първа. Не съм изненадана, знам какво може и какво прави, колко е организирана, много е последователна", сподели още Анелия Костадинова.

"Аз се явих по химия, където се класирах за национален кръг и станах седма в България. По география също се класирах, но националният кръг заради пандемията се отложи за по-късно, това се случи и по астрономия. Явих се и по история, математика, български, биология, физика. На повечето бях на първо място на областните кръгове, но не ми стигнаха точките за национален кръг", коментира още седмокласничката. 

Велина вече е записана като гимназистка в Американския колеж във Велико Търново. Тъй като е класирана на първо място, ще учи без такса в профил "Софтуерни и хардуерни науки“.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Горкото дете
преди 2 години
На мен ми стана жал за това момиче. Браво, но и жалко... Сигнализирай за неуместен коментар