Мая Манолова: Опонентите ни стреляха срещу нас с халосни патрони

"Ние сме заедно, един печеливш формат няма защо да бъде променян", заяви лидерът на "Изправи се! Мутри вън!"

24.05.2021 | 17:36 Редактор: Искра Ангелова

Партията на Жан Виденов и коалициите "Изправи се! Мутри вън!", и "Българските патриоти" се регистрираха за предстоящите парламентарни избори. Политическите формации обаче внесоха документи в отсъствието на голяма част от своите лидери. Какви цели си поставиха за предсрочния вот?

Протестната коалиция "Изправи се! Мутри вън!" внесе 6000 подписа в отсъствието на председателя на "Движение 21" Татяна Дончева, но не заради вътрешни противоречия, а заради празничната дата. 


 
"Нарастването на доверието към "Изправи се! Мутри вън!" предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, Слава Богу с халосни патрони. Ние сме заедно, един печеливш формат няма защо да бъде променян. Не сме военна рота, в която да има единоначалие", заяви лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Часове по-рано лидерът на БСП посочи, че преговорите им с Дончева за съвместно явяване на вота не са постигнали резултат поради три причини.

"Първо - да се промени името на коалицията и тя да се казва "БСП за България - Д21". Второ - да бъде съпредседател на коалицията. Трето - да получи две водачески места за нея и заместника ѝ и три на границата на избираемите, плюс гарантирана субсидия", коментира тя.

С Нинова обаче си стисна ръката Минчо Христов, който е подписал споразумение с БСП за участие в широката лява коалиция. Още един ляв проект също влезе официално в битката за вота. Партията "Ляв съюз за чиста и свята Република" внесе близо 5000 подписа в ЦИК без своя лидер – Жан Виденов, но с амбицията да получи гласовете на всички, които искат алтернатива. 

"Тези, които припознават нашите лозунги, тези, които повярват, че сме морални. Ние сме истински, искрени, защото смятам, че единствената промяна ще бъде "Ляв съюз за чиста и свята Република", категоричен бе Иван Атанасов от "Ляв съюз за чиста и свята Република".

Извън листите обаче остават лидерите на "Български патриоти". Те ще бъдат оглавявани на "справедлив" принцип, основаващ се на резултатите на трите партии от изминалите избори по места.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК