Без стрес от прегледи: Медицински център осигурява спокойствие на деца и родители

По случай 1 юни ще бъде организиран ден на отворените врати

23.05.2021 | 18:53 Редактор: Юлия Христова

В София вече има медицински център, чиято основна цел е да се намели стреса от посещението на лекар. Така деца и родители се чувстват комфортно и спокойно, дори когато се налага да отидат на спешен преглед.

Един необикновен детски медицински център, пълен с игри и забавления. Тематични кабинети, които намаляват стреса и притеснението у децата при преглед от лекар, а докато чакат своя ред в чакалнята, децата могат да играят на сензорното табло, създадено по метода на Монтесори.

"Различното от другите места е първо обстановката, която е такава, както е във всеки един дом на семейство, което има малки деца - с всички игри, занимания, които детето извършва, докато е вкъщи. Второ - отношението на екипа", каза д-р Ралица Делиганева.

Освен педиатрични грижи, центърът предлага и детска неврология. Важни изследвания за мозъчната дейност на децата се извършват също в обстановка, в която деца, родители и лекари да са спокойни.

За родителите откриването на подобен център означава повече спокойствие за здравето на децата им.

"Със супер добри впечатления от всички доктори там и сега се паднаха до нас, ние живеем наблизо и идваме на парти с децата", обясни Ива.

А по случай 1 юни ще бъде организиран ден на отворените врати, а децата ще имат възможност да влязат в ролята на лекари. 

Вижте повече в репортажа. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК